Welkom bij de duinschutters

Wedstrijden

KNSA-Wedstrijdseizoen
Het wedstrijdseizoen heeft een duur van 13 maanden, lopende van 1  oktober van enig jaar tot en met 30 oktober van het daaropvolgende jaar.

Binnen dat wedstrijdseizoen worden per discipline de verschillende kampioenschappen (indien van toepassing) in de volgende periodes georganiseerd:

1 oktober tot 1 maart
: Afdelingskampioenschappen
1 januari tot 1 juni
: Districtskampioenschappen
1 mei tot 1 november
: Nederlandse Kampioenschappen
De kampioenschappen moeten, binnen bovengenoemde periode, tevens altijd voor elke afzonderlijke schietsportdiscipline, in een vaste volgorde gehouden worden, namelijk: eerst Afdelingskampioenschappen, vervolgens Districtskampioenschappen en tenslotte Nederlandse Kampioenschappen.

Kalender

Op de website van de KNSA treft u een kalender aan voor alle officiele schietwedstrijden in Nederland. Via onderstaande links komt u rechtstreeks op de pagina van desbetreffende discipline:

Luchtgeweer

Klein kaliber geweer

Groot kaliber geweer

Pistool

Historische wapens

Kleiduiven

Daarnaast zijn veel wedstrijden terug te vinden op de zogenoemde baanplanner. Een website om in de gaten te houden.

Deelname door Duinschutters

De Duinschutters is een actieve vereniging, waarvan de leden niet alleen in Noordwijkerhout zelf aan wedstrijden deelnemen. Leden van de Duinschutters doen regelmatig aan regionale en nationale wedstrijden deel door heel het land. Voor alle disciplines zijn er groepjes mensen die de verschillende wedstrijden afgaan. Gezelligheid is daarbij zeker zo belangrijk als de resultaten, dus ga vooral een keertje mee.