Welkom bij de duinschutters

Aanmelden

 Proefschieten

Ben je geïnteresseerd in de schietsport. Kom dan een keer proefschieten.

Dat kan op de eerste donderdagavond van de maand na aanmelding vooraf via de site ( zie de site voor de juiste datum ).

Dan kun je onder begeleiding van een ervaren trainer kennismaken met deze sport. Je mag een keer proefschieten, zodat je met pistool, karabijn en geweer kennis kunt maken. Na deze proefbeurt kun je je aanmelden als aspirant-lid. Vergeet niet om een legitimatie mee te nemen.

Wij geven geen clinics of schietavondjes , het proefschieten is uitsluitend voor mensen die echt  geïnteresseerd zijn om de schietsport misschien te willen gaan te beoefenen.

Aanmelden als aspirant-lid zonder proefschieten

Wanneer U besluit zich te willen aanmelden als aspirant-lid zonder dat U met het proefschieten heeft deelgenomen omdat U b.v. al ervaring met de schietsport heeft moet u het volgende doen:

Bij het bestuur is op clubavonden een aanmeldingsformulier te verkrijgen dat duidelijk ingevuld ook hier weer kan worden ingeleverd.

 

 

Basiscursus

Na aanmelding bent u voor uw eigen veiligheid maar zeker ook de veiligheid van anderen verplicht een basiscursus te volgen. Dit houdt in dat er door de basistrainer wordt uitgelegd wat de veiligheidsregels inhouden en wat de basistechnieken zijn van pistool, karabijn en geweer schieten. In overleg wordt bepaald wanneer deze lessen gegeven worden ( meestal op een dinsdagavond ). 

Heeft u deze cursus goed doorlopen dan kunt u aspirant-lid worden van de vereniging en mee gaan doen aan de competitie in de discipline die u het meest aanspreekt.

 

Aanvraag verklaring omtrent gedrag

Voor het lidmaatschap van een schietvereniging is een verklaring omtrent gedrag vereist. Voorafgaand aan de basiscursus ontvangt u een formulier waarmee u bij de afdeling bevolking van uw gemeentehuis in uw woonplaats een verklaring omtrent het gedrag kunt aanvragen. Dit bewijs wordt u na screening door het ministerie van justitie door dit ministerie na ongeveer 6 tot 8 weken toegestuurd. Deze verklaring moet u bij de eerste cursusdag meenemen.

 

Aanvraag lidmaatschap

Na afronding van de cursus wordt u aspirant-lid van onze vereniging. Na een halfjaar te hebben geschoten en de schietbeurten te hebben laten aftekenen in uw aspirant-lidmaatschapboekje wordt u volwaardig lid van de vereniging en krijgt u het schietboekje.