Welkom bij de duinschutters

Aanmelden

Proefschieten

Ben je geinteresseerd in de schietsport. Kom dan een keer proefschieten. Dat kan op  de eerste donderdagavonden van de maand na aanmelding op de site via Contact. Dan kun je onder begeleiding van een ervaren trainer kennismaken met deze sport. Je mag een keer proefschieten, zodat je met pistool, karabijn en geweer kennis kunt maken. Na deze proefbeurt kun je je aanmelden als aspirant-lid. Vergeet niet om een legitimatie mee te nemen.

Aanmelden als aspirant-lid

Wanneer U besluit zich te willen aanmelden als aspirant-lid moet u het volgende doen:

 

1. Aanmeldingsformulier

Bij het bestuur is op clubavonden een aanmeldingsformulier te verkrijgen dat duidelijk ingevuld ook hier weer kan worden ingeleverd.

 

2. Basiscursus

Na aanmelding bent u voor uw eigen veiligheid maar zeker ook de veiligheid van anderen verplicht een basiscursus te volgen. Dit houdt in dat er door de basistrainer wordt uitgelegd wat de veiligheidsregels inhouden en wat de basistechnieken zijn van pistool-, karabijn- en geweer-schieten. In overleg wordt bepaald wanneer deze ÔÇ£lessenÔÇØ gegeven worden. Heeft u deze cursus goed doorlopen dan kunt u aspirant-lid worden van de vereniging en mee gaan doen aan de competitie in de discipline die u het meest aanspreekt.

 

3. Aanvraag verklaring omtrent gedrag

Voor het lidmaatschap van een schietvereniging is een verklaring omtrent het gedrag vereist. Voorafgaand aan de basiscursus┬áontvangt u een formulier waarmee u bij de afdeling ÔÇ£bevolkingÔÇØ van uw gemeentehuis in uw woonplaats een ÔÇ£verklaring omtrent het gedragÔÇØ kunt aanvragen. Dit bewijs wordt u na screening door het ministerie van justitie door dit ministerie na zoÔÇÖn 6 ÔÇô 8 weken toegestuurd. Deze verklaring moet u bij de eerste cursusdag meenemen.

 

4. Aanvraag lidmaatschap

Na afronding van de cursus wordt u aspirantlid van onze vereniging. Na een halfjaar te hebben geschoten en de schietbeurten te hebben laten aftekenen in uw aspirant-lidmaatschapboekje wordt u volwaardig lid van de vereniging en krijgt u het schietboekje.

 

Folder

De vereniging heeft een informatieve folder uitgebracht waarin u de informatie over de vereniging nog eens rustig na kunt lezen. In deze folder staat ook meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden bij de vereniging.